Putem spune cu încredere că majoritatea femeilor iubesc florile: ne place să le primim în dar, ne place să ne îmbodobim casele cu ele, ne place chiar și să le purtăm, dar mai ales ne place ideea de a avea un buchet superb în ziua nunții. Buchetul este un element esențial pentru orice mireasă în zilele noastre, dar de unde a pornit această tradiție?
În Roma Antică, miresele purtau buchete cu flori deoarece acestea simbolizau un nou început, fidelitate și speranță de fertilitate. În Evul Mediu se credea că ierburile și condimentele puternic mirositoare alungă spiritele rele, ghinionul și bolile, dar erau utile și pentru ascunderea mirosurilor corpului. În acele timpuri, buchetele erau făcute din ierburi mai degrabă decât din flori, iar printre cele mai populare era mărarul, numit și „planta poftei”.
Abia în epoca Victoriană buchetele de mireasă au început să fie făcute din flori, iar această tradiție a rămas până în zilele noastre. Buchetul modern de mireasă a devenit popular datorită reginei Victoria, care, în ziua nunții ei cu prințul Albert a purtat un mic buchet făcut din flori de portocal și mușchi. În această epocă, îndrăgostiții își trimiteau diferite flori pentru a-și manifesta afecțiunea – florile au devenit parte a ceremoniilor de căsătorie datorită acestei asocieri.
În zilele noastre, oricât de încântătoare ar părea, vechile tradiții au fost uitate aproape de tot, iar miresele își aleg florile doar în funcție de culoare, miros și formă. Florile alese de mireasă reprezintă, astăzi, o formă de exprimare a personalității, gusturilor și stilului ei. Totuși, este frumos să ne amintim, din când în când, de unde a pornit acest frumos obicei.
Sursă informații: Modern Wedding
Sursă foto: Pinterest