DJ sau formație? Aceasta este o întrebare pe care mai toți mirii și-o pun la începutul organizării nunții lor.
Bineînțeles, răspunsul este adesea influențat de propriile dorințe și gusturi, sfaturi din partea familiei sau prietenilor ori felul în care v-ați simțit la nunțile la care ați mai participat.

Ei bine, cert este că nu există o regulă, dar am putea spune că există totuși o… ambianță ?

De ce DJ?

Pe lângă oamenii dragi și delicatesele de pe masă, muzica este cea care contribuie la buna dispoziție a invitaților, iar în acest caz DJ-ul este o sursă mai puțin costisitoare, universală și aproape inepuizabilă de muzică bună!

Ce este important atunci când vă alegeți DJ-ul?

  • Să țineți cont de părerile oamenilor care au cam aceleași gusturi ca voi, când vine vorba de distracție sau poate chiar să optați pentru un DJ care a prestat la o nuntă la care ați participat ca invitați și ați rupt ringul.
  • Să vă asigurați că știe să îi „citească” pe invitați.
    Cum? Întrebându-l, pur și simplu, dacă vine cu un playlist de acasă sau și-l alcătuiește, la eveniment, în funcție de reacțiile oamenilor. Varianta ideală pentru o distracție pe cinste este cea de-a doua.
  • Să îl întrebați cum își organizează muzica la o nuntă.
    Dacă vă răspunde că folosește lounge-uri sau muzică de cameră la întâmpinarea invitaților și în timp ce serviți masa, iar în rest dă ce are mai bun e exact ceea ce ar trebui să vreți să auziți.
  • E important să îl auziți și cum mixează, de aceea îi puteți cere o înregistrare scurtă.
    NU! Nu trebuie să aveți cunoștințe în domeniu, ci doar să vă încânte urechile cu trecerile între piese.

Un plus este faptul că DJ-ul poate deveni furnizor de alte servicii, iar așa împușcați mai mulți iepuri dintr-o lovitură. De exemplu, vă poate recomanda un staroste / MC bun, servicii de lumini pentru o pată de culoare, gheață carbonică, fum sau artificii ori poate chiar și fotografi, videografi. Un alt avantaj este faptul că diversitatea lui muzicală ridică mult șansele ca toți invitații să plece mulțumiți, indiferent de gusturile lor muzicale.

Mic sfat: ajutați-l cu un playlist cu ce doriți neapărat să ascultați la nuntă, dar, mai ales, cu ce nu doriți să auziți în cea mai frumoasă zi din viața voastră.

De ce formație?

Pentru că muzica live este o experiență de neuitat!

Întotdeauna, o formație va crea o atmosferă specială în primul rând prin simplu fapt că este acolo fizic!
Oamenii reacționează frumos atunci când ascultă ceva care văd că ia naștere chiar în fața lor. Cu toate acestea, trebuie să știți că este o varianță mai costisitoare de enterteinment pentru un eveniment.

De ce trebuie să țineți cont atunci când vă alegeți formația?

  • Dacă va fi doar formație sau DJ și formație.
    Asta va influența multe – de la costuri la tipul de formație ales.
  • Stilul lor muzical: dacă sunt trupă de cover-uri sau care cântă piese proprii ori ambele, dacă sunt formație de muzică clasică, simfonică, ușoară, populară, rock etc.
    Gândiți-vă că trebuie să cânte ceva care să vă placă, dar să le placă și tuturor invitaților.

Iar acum să revenim la acea „ambianță” despre care spuneam mai sus. Ei bine, ea este dată de un mix al celor două: este ideal să găsiți un DJ bun, care știe muzică ca-n palmă și o formație energică care să antreneze oamenii. În acest caz, trebuie neapărat să îi puneți în legătură pentru a se sincroniza perfect.

Deci… DJ sau formație?
În concluzie, ambele variante au avantaje și dezavantaje, însă în alegerea perfectă trebuie să țineți cont de ceea ce vă place și de bugetul alocat acestui serviciu.

Vă așteptăm cu drag la Cluj Wedding Style, în perioada 19-21 ianuarie 2018, la Amiral Events & Style să faceți cunoștintă cu furnizorii din această categorie de servicii din cadrul târgului!

Redactor: Andreea-Carla Mureșan

Sursă foto reprezentativă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *