Unul dintre cele mai frumoase momente din organizarea unei nunți este momentul de dinainte să faceți primul pas în lumea rezervărilor și a contractelor. Este atunci când visați cum va arăta nunta; atunci când vă gândiți câți invitați veți avea, care ar fi locația viselor voastre și cum ar arăta TOTUL – culori, accesorii, flori etc. E momentul în care inspirația vă poartă și vă ajută să vă construiți… „filmul”.

Ei bine, aceasta este și una dintre cele mai importante etape ale organizării deoarece totul depinde – în mare parte – de ceea ce hotărâți voi atunci. Și știm că piața, toate variantele expuse și „dispuse” pentru adaptări pot fi foarte copleșitoare, de aceea vă oferim câteva sfaturi pentru a ști cum să „apucați taurul de coarne”:

  1. Gândiți-vă la nuntă ca la un tot unitar! Gândiți-vă cât e de frumos atunci când se creează o armonie între lucruri și începeți de aici.
  2. Încercați să găsiți o potrivire între cum arată sala și culoarea care va predomina în decorațiuni și aranjamentele florale, iar pentru asta aveți două variante: să vă alegeți sala și să hotărâți apoi care dintre culorile voastre favorite se asortează cel mai bine sau porniți cu culoarea „must be” și optați pentru o sală care să se potrivească la fix.
  3. Florile! Acest capitol este influențat de mai multe aspecte, printre care foarte importante sunt bugetul, anotimpul, cantitatea în care va fi nevoie de ele și preferințele voastre (nu neapărat în această ordine!). Puteți porni de la preferințe, să vedeți în ce combinații se evidențiază cel mai tare, în ce măsură sunt accesibile în anotimpul în care aveți nunta și ce costuri presupun, iar apoi, consiliați de un wedding planner sau un florist, să șlefuiți ideea până la rezultatul optim. Trebuie menționat că nici aranjamentele florale din flori artificiale nu sunt de lepădat – ba chiar sunt în trend; sunt o variantă mai puțin costisitoare și la fel de frumoasă. Alte alternative ar fi florile de hârtie sau penele.
  4. Alegeți meniurile și / sau numerele de masă în același ton cu cele hotărâte mai sus. Vor fi un accesoriu deosebit pe mesele invitaților.

Astfel ați creat o sală de poveste, plină de armonie!

De aici încolo, fiecare lucru pe care îl faceți trebuie să vă reprezinte 100%; să fie cât mai personal și cât mai personalizat!

Ar fi bine dacă și următoarele alegeri le-ați face în concordanță cu cele stabilite deja. Și vorbim despre:

  • Invitații: optați pentru un design care să spună ceva despre voi, povestea voastră ori măcar o „pagină” din ea. În ceea ce priveste textul, atât wedding planner-ul, cât și furnizorii de invitații ori, pur și simplu, internetul larg, vă pune la dispoziție o gamă largă de texte predefinite, pe diferite stiluri, ce urmează să fie personalizate cu datele voastre. Optați pentru unul dintre ele sau scrieți-l pe cel mai potrivit chiar voi. Cuvintele așternute pe hârtie din suflet au întotdeauna un impact deosebit asupra celor dragi;
  • Mărturii: aici trebuie să vă gândiți așa – „Ce cadou mi-ar aminti mie cu mare drag de X și Y?”. Pachetele de dat acasă reprezintă o amintire materială de la nuntă, deci trebuie să fie chic, plăcută și să fie… „voi!”. Puteți opta pentru ceva dulce, livrat în diferite variante, un obiect de uz – ceva util, o decorațiune drăguță și variantele pot continua;
  • Căsuța de dar: aceasta se asortează, în general, cu culoarea predominant utilizată la sală și este accesorizată elegant. După nuntă o puteți utiliza pentru a păstra cele mai dragi amintiri din ziua cea mare.
  • Paharele mirilor și ale nașilor: cert e că arta a ajuns departe, iar lucrurile handmade sunt neprețuit de frumoase. Când vine vorba de paharele mirilor și ale nașilor vorbim de fapt de o grămadă de variante: pictate, gravate, „îmbrăcate” cu materiale textile, pietricele, perle sau flori și panglici, mai simple, mai complicate… Sunt multe! Să țineți cont de ceea ce vă reprezintă, iar când alegeți pentru nași o variantă ar fi să le asortați cu ținutele lor!

Mai avem varianta de nuntă cu tematică – ex.: vintage, romantic, călătorie etc., iar aici intră un întreg complex de accesorii create unitar, cu un design elegant. Sunt o minunăție!

Vă așteptăm cu drag la târgul de nunți Cluj Wedding Style, în perioada 19-21 ianuarie, la Amiral Events & Style, să vă alegeți cele mai frumoase accesorii puse la dispoziție de furnizorii de specialitate!

Ziua nunții este, ea toată și întreagă, ca o poveste frumoasă!
Așa că trebuie să arate pe măsură ?

Redactor: Andreea-Carla Mureșan
Foto: We are Studio

Sursă foto reprezentativă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *