Rochia de mireasă este ceva special, unic, magic, pentru orice femeie. Și pe bună dreptate – nu de multe ori în viață avem ocazia să ne îmbrăcăm ca niște regine, așa că trebuie să profităm la maxim de șansă.

Pentru a arăta extraordinar în ziua cea mare, este foarte important să alegi o rochie care ți se potrivește întru totul – trebuie să se potrivească cu corpul, însă și cu personalitatea ta. Odihnește-te bine înainte de târg, o să ai ceva de probat! Până atunci, iată cele 6 tipuri fundamentale de rochii de mireasă, ca să îți faci o idee despre ce ți s-ar potrivi mai bine.

Rochia „Empire Line”

Stilul „Empire” este definit de talia înaltă, din care curge restul rochiei. Aceasta se așează elegant peste abdomen și șolduri, deci este perfectă pentru mirese ce au corpul în formă de pară. Acest tip de rochie arată bine pe majoritatea corpurilor, însă în special pe miresele ce au un piept ceva mai mic, deoarece atrage atenția asupra acestuia. Simple detalii, precum niște mâneci scurte sau mărgele cusute vor atrage atenția asupra decolteului și vor crea iluzia unui bust mai mare. Totuși, rochia „Empire” este potrivită și pentru femei cu un piept mai mare, acesta putând fi „ascuns” de decolteul tăiat în formă pătrată care îi este specific.

Rochia „ A Line”

Acest tip de rochie, are un corsaj strâns din care materialul curge înspre pământ, într-o linie neîntreruptă (asemănătoare literei A). Forma rochiei este potrivită pentru toate tipurile de corpuri, dar mai ales pentru persoanele cu un piept mai mare, scoțându-l în evidență într-un mod elegant. De asemenea, rochia „A Line” ascunde foarte bine un corp mai plinuț, cu ajutorul fustei largi.

Rochia „de bal”

Rochia de bal are un corsaj strâns și o fustă dramatică, foarte încărcată. Ne aduce aminte de rochiile purtate de prințesele Disney și este ideală pentru un corp în formă de pară. Aceasta accentuează talia și poate ascunde foarte bine formele mai puțin plăcute ale corpului. Noi îți recomandăm să porți această rochie doar dacă ești înaltă – pe un corp scund s-ar putea ca fusta încărcată a rochiei să fie prea mult.

Rochia „Trumpet”

Fusta acestei rochii se extinde chiar sub șolduri, așadar se potrivește bine pe un corp în formă de clepsidră. De foarte multe ori este confundată cu rochia de tip „mermaid” (sirenă), fiind destul de asemănătoare, însă diferența este că rochia „trumpet” nu este atât de strâmtă.

Rochia „Sheath”

Acest tip de rochie urmărește contururile corpului din cap până în picioare. Arată cel mai bine pe corpuri slăbuțe, atât scunde cât și înalte, iar designul drept poate face o persoană scundă să pară mai înaltă.

Rochia „Mermaid”

Rochia „mermaid” este strânsă pe corp, de la piept până la genunchi (sau mai jos), apoi devine tot mai largă, până în pâmânt. Această rochie oferă un look foarte sexy, scoțând în evidență formele. Stilul „mermaid” sau stilul „sirenă” nu este pentru toată lumea, deși toate îl iubim. Arată foarte bine pe un corp subțire, însă pe unul mai plinuț nu va arăta deloc bine.

În final, țin să îți spun că secretul pentru găsirea rochiei perfecte este să probezi… mult.

Târgul de nunți Cluj Wedding Style este locul perfect pentru a face asta, plus că mai avem și alte surprize pregătite. Dar, shh, îți spun mai multe la momentul potrivit – tu doar să ai agenda liberă în 16-18 noiembrie! 😉

Sursă informații

Sursă fotografii: Pinterest

Sursă foto reprezentativă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *